Coornhert maakt kennis met aikido

Vorige week en deze week hebben wij weer aikidoles gegeven aan de derde klassen van het Coornhert Gymnasium in Gouda. Net als vorig jaar waren de reacties ook nu weer positief. Effectief, stoer en weer eens wat anders dan judo of voetbal!

Inmiddels hebben we een mooie samenwerking met het Coornhert Gymnasium opgebouwd. De docenten lichamelijke opvoeding van het Coornhert vinden het belangrijk dat leerlingen kennismaken met zo veel mogelijk sporten. En ook al is aikido officieel geen sport, aikido past wel prima binnen het thema 'zelfverdediging' dat op het lesprogramma staat. Wij vinden het leuk om deze lessen te verzorgen voor deze doelgroep en hopen natuurlijk een of meer leerlingen voor onze dojo te enthousiasmeren.

De kennismakingsles duurde ongeveer 1,5 uur. We hebben weinig gepraat en vooral veel geoefend. Onderwerpen waar we aandacht aan hebben besteed: Hoe kun je zonder kracht je arm bevrijden uit een polsgreep? Hoe kun je het beste omgaan met stoten naar het lichaam? En hoe kun je zelf een aanval initiŽren als dat nodig is? Verschillende thema's, maar telkens met dezelfde aikido-uitgangspunten als basis.

Alle derdeklassers van het Coornhert mogen gratis de hele maand maart meedraaien in onze reguliere lessen om hun vaardigheden verder te ontwikkelen. Graag tot op de mat!


terug ...